Siebrand Weitenberg

Website Weitenberg
Siebrand (22-11-1960) is een beeldend kunstenaar die schildert in de romantische traditie: 'romantiseren is een manier voor mij om de dingen vreemd te maken en tegelijk vertrouwd en aantrekkelijk'.
Sinds 1996 maakt hij werk, passend binnen een door hemzelf gekozen thema. Liefde, hoop, het paradijs en de natuur werden achtereenvolgens verbeeld. Het thema is voor hem geen keurslijf maar meer een kapstok. Het uiteindelijke tastbare resultaat van dit zoekproces is een serie schilderijen, gouaches, aquarellen, foto's, fotocollages en soms etsen.

De Verwondering

Siebrand Weitenberg heeft 14 kunstenaarsvrienden uitgenodigd voor een prestigieus project. Met iedere kunstenaar gaat hij afzonderlijk een samenwerkingsverband aan. De 14 werken (met een formaat van 50 x 50 cm) die hieruit ontstaan, zullen gebundeld worden in een ‘kunstcassette’.
Deze cassette zal verschijnen in een oplage van 50 stuks en bevat zowel unieke schilderijen en tekeningen als plastieken, foto’s, etsen en zelfs een mobile.
Van 50 kunstcassettes zijn er 15 gereserveerd voor de deelnemende kunstenaars, dus er zijn slechts 35 cassettes beschikbaar voor verkoop.
De cassette zal gelijktijdig met Siebrand's expositie (20 t/m 28 November 2010 in Pulchri Studio) getoond worden.

Nieuws

23.11.2010

Komt allen 28 november naar de afsluiting van De Verwondering

20.11.2010

Het nummer dat Milan over De Verwondering heeft gemaakt is hier te beluisteren

11.11.2010

U bent uitgenodigd voor de opening van De Verwondering op 20 November om 16:00.

01.09.2010

Alle kunstcassettes zijn verkocht!

Goede doel

De opbrengst van het gehele project zal rechtstreeks ten goede komen aan Stichting Chimding. Hiermee zullen zij een bergdorp in Nepal helpen met de bouw van een compleet nieuw schoolgebouw en het realiseren van watervoorziening en oventjes in alle huizen .

Chimding heeft zijn oorsprong in verwondering gevonden. Verwondering om de schoonheid en rijkdom van de natuur in contrast met de armoedige leefomstandigheden van de plaatselijke bevolking. Er is bewust gekozen voor een doel ten behoeve van kinderen. Kinderen bezitten als geen ander de kracht zich te verwonderen.

Bestellen

De cassette was te koop voor 1000,- per stuk en is niet meer te bestellen.
De cassettes zijn verdeeld op volgorde van inschrijving.

Contact & Donaties

Wilt u het project financieel steunen?
Donaties zijn altijd welkom.
Ook voor vragen kunt u contact opnemen met:
deverwondering@sjaweitenberg.com