Weitenberg

visual music

Don’t You Dare

Don’t You Dare is een gezamenlijk project van Milan Nivard en Siebrand Weitenberg. Een project waarin de diciplines van Nivard (muziek) en Weitenberg (schilderkunst) elkaar vinden, aanvullen en versterken in de wereld van Virtual Reality.

Centraal in hun samenwerking stond de vraagstelling hoe muziek en beeld elkaar zouden kunnen versterken. Een zoektocht naar de totaalervaring van beeld en geluid, de ultieme vermenging, symbiose van geluid en beeld. Het zoeken en ervaren van bevrijding; het gevoel dat je even bevrijdt wordt van de beperking van je eigen geest, het gevoel dat je weg bent uit het leven van alledag. Je geest is elders en je zoekt je weg in een nieuwe andere wereld.

 Hans den Hartog Jager schrijft in zijn boek “het sublieme” over dit gevoel:  “Deze vorm van bevrijding is het belangrijkste effect dat kunst bij de toeschouwer wil bereiken. Goede kunst wil  een andere, intensievere, mooiere, intelligentere blik bieden op de werkelijkheid en de toeschouwer verlossen uit de sleur van alledag.”

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Weitenberg

Thema door Anders Norén