Weitenberg

de verwondering

Voor mij betekent verwondering in openheid aanwezig zijn, maar ook in vertrouwen je impulsen durven volgen, intuïtief handelen.

In verwondering monden onderlinge verschillen niet uit in conflict maar in wederzijds begrip. Ook kan in verwondering de koers weer helder worden en kunnen vernieuwende ideeën ontstaan.

Verwondering vraagt om een permanente staat van nieuwsgierigheid, rust en ruimte. Verwondering geeft je de durf los te laten en je open te stellen voor dat wat ontstaat.

Volgens Plato begint het denken met verwondering. Wat gewoon is vinden mensen vanzelfsprekend…je vraagt je niets af…het is gewoon zo omdat het zo is. Als je echter wilt weten waarom iets is zoals het is, dan moet je het eerst vreemd maken. Zet er een vraagteken achter. Verwonder je!

De Kunstcassette

Ter ere van mijn 50ste verjaardag heb ik 14 kunstenaarsvrienden uitgenodigd voor een prestigieus project. Met iedere kunstenaar ben ik afzonderlijk een samenwerkingsverband aangegaan. De 14 werken (met een formaat van 50 x 50 cm) die hieruit zijn ontstaan, zijn gebundeld in een ‘kunstcassette’. Deze cassette is verschenen in een oplage van 50 stuks en bevat zowel unieke schilderijen en tekeningen als plastieken, foto’s, etsen en zelfs een film. 

De gehele opbrengst van het project (meer dan € 20.000) is naar de Stichting Chimding gegaan. Deze stichting heeft met dit geld een bergdorp in Nepal geholpen een compleet nieuwe school te bouwen, de watervoorziening te verbeteren en alle huizen te voorzien van oventjes. 

We hebben voor dit specifieke doel gekozen omdat kinderen als geen ander de kracht bezitten om zich over alles te verwonderen. 

Op de website van ‘de Verwondering’ kunt u het ontstaan van de kunstwerken aan de hand van tekst en foto’s bekijken.


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Weitenberg

Thema door Anders Norén